IN DE LOOP DER JAREN MAAKTE DANNY O. OOK DIVERSE THEATERSTUKKEN.


2018
DE KROON

Op vraag van de Landelijke Gilde Wondelgem werd een toneelstuk geschreven dat moest doorgaan als een wagenspel. In eerste instantie moest het landelijke karakter van Wondelgem in de kijker komen. Door de verkiezingen die in aantocht waren was de inspiratie eerder in die richting te vinden. Het werd uiteindelijk een stuk over de verkiezingen in Wondelgem van ongeveer 100 jaar geleden waarbij er ook toen heel wat verandering voor de nodige opschudding zorgden zoals het vrouwenstemrecht en de opkomst van het socialisme.


2014
DE SNOEPFABRIEK

Een nieuwe snoepfabriek opent zijn deuren. De directeur is niet zo goed in het leiden van de fabriek en daarom heeft hij een adviseur. Al snel gaat er van alles mis. De machine is kapot en de snoepjes worden gestolen. Twee detectives gaan op zoek. Waar zijn de snoepjes toch gebleven?


2013
2 in 1

Heks Pardoes verveelt zich, haar poes zegt alleen miauw, er valt niets te doen in haar huisje en ze vergeet zelfs haar toverspreuken.. Ze wil meer avontuur in haar leven. Daarom besluit ze om naar de mensenwereld te gaan. Maar daar komt ze in contact met een bende nieuwsgierige mensenkindjes die niet kunnen spelen. Ook merkt ze hoe dat de mensenwereld verschilt van haar heksenleventje. Kan heks Pardoes zich aanpassen aan de 'gewone wereld? En kan ze haar ware aard verborgen blijven houden voor de kinderen?


2012
ATLANTIS

6 kinderen belanden op het onbewoond eiland ĎAtlantisí. Allemaal hebben ze een reden om er niet graag te zijn. De enige jongen in het gezelschap doet er alles aan om hen op te beuren maar tevergeefs. Om hun tijd op het eiland wat op te vullen bedenken ze ideetjes om van het eiland af te geraken.


2011
THE ISLAND

Willem is een harde werker maar volgens zijn computer is de hardste werker momenteel Kiwi. Willem is niet te spreken over het resultaat en wil Kiwi zo snel mogelijk uit de weg ruimen. Hij zoekt een Boefke om dat werkje in zijn plaats op te knappen. Maar Boefke krijgt het niet over zijn maag om Kiwi te vermoorden. Ze trekken samen de wijde wereld in en komen 5 mannekes tegen. Samen met die vijf gaan ze op weg naar het eiland. Een plaats waar geen ruzie is. Maar Willem doet er alles aan om hen tegen te houden.


2010
DE KONING VAN THORLAND

De koning van Thorland reist rond in zijn rijk alwaar de zon nooit ondergaat. Hij is o.a. op zoek naar passende kledij. Zo komt hij o.a. in India; Engeland; Turkije en Frankrijk. De koning is steeds vergezeld van zijn adviseur couturier. Op die manier leert hij de plaatselijke gebruiken kennen van zijn land. Uiteindelijk vond de koning niets naar zijn zin en laat hij de fantasie van zijn couturier werken.

GAU-164
Dit was het op waargebeurde feiten gebaseerd verhaal van Bobo die uit Afrika komt en foutief als een terrorist werd aanzien. Hiervoor werd hij ten onrechte ter dood veroordeeld door tussenkomst van de corrupte commissaris Masco. Door een procedurefout moest men Bobo vrijlaten. Ondanks dit kwam Bobo toch in de hemel. Hij was echter te vroeg en Sint-Pieter stuurde Bobo terug. Bongo kwam per toeval weer in contact met Masco die nu van de gelegenheid gebruik maakte om de veroordeling onmiddellijk uit te voeren. Hierbij vergat hij de vindingrijkheid van Bobo. Alle personen die in het stuk voorkwamen en gelijkenissen vertonen van bestaande figuren zijn zuiver toeval.2009
THOR-TV

Hierin werd op een satirische manier bekende TV-voorstellingen weergegeven. Zoals : de T-factor; het weerbericht; het nieuws; Blokken; Blind date; sport


2007
DE BENDE VAN HOE - VERSTUYFT

Op vraag van Jozef Van de Veire werd een stukje geschreven over “de bende Van Hoe – Verstuyft” Het was de bende die de streek van Gent en omstreken onveilig maakte in de jaren twintig van de vorige eeuw. Het stuk dat 15 minuten duurde werd geschreven naar aanleiding van “de nacht van de geschiedenis” dat georganiseerd werd door het Davidfonds. Het stuk werd twee keer opgevoerd door enkele leden van ’t lindecoulisken en enkele vrijwilligers. Een eerste keer werd het stuk opgevoerd in 2007 in Wondelgem en in 2008 in Lovendegem.

BOONEN MET WORST
Trom Boonen vertrok vanuit Brugge voor de Ronde van Vlaanderen. Vooraf moet hij echter naar de dopingcontrole. Minstens drie liter bloed werd er afgetapt, hetgeen Trom Boonen toch wel een beetje veel vond. Hij gaat op onderzoek uit en stelt vast dat zijn bloed wordt overgebracht naar het slachthuis van Ruislede. Intussen begint ook de ronde en komt Trom Boonen heel wat tegen. Hij leert Johan Van de Lanotte kennen; de oorlog in Diksmuide; de valpartij op de Koppenberg en een plaspauze. In het slachthuis ziet Trom Boonen dat men bloedworst maakt van zijn bloed om dit te geven aan de sportscholen. Aldaar krijgen alle sporters ’s morgens; ’s middags en ’s avonds bloedworst te eten. Trom Boonen kan hiermee niet akkoord gaan. Net als de rattenvanger van Hamelen redt Trom Boonen de kinderen en wint ook nog eens de ronde.


2005
DE WERELDGESCHIEDENIS IN 80 MINUTEN
Dit stuk werd geschreven met het idee dat de jongeren te weinig weten over geschiedenis. Ondanks dit ben ik er vast van overtuigd dat de geschiedenis foutief werd geschreven en bewust foutief wordt herschreven. De geschiedenis wordt geschreven door diegene die aan de macht zijn en deze doen niets liever dan het verleden aan te passen aan hun eigen denken. Dit komt ook overeen met de ideeën over het uitgeven van een krant. Slechts drie zaken uit de krant zijn correct. De titel, de datum en de prijs, al de rest is gelogen.